Episode 4 – KTANE

//Episode 4 – KTANE


BOMBS AWAY!!

Vandaag spelen we KTANE (Keep Talking And Nobody Explodes), een inmiddels populaire multiplayer puzzelgame. Het spel doet zijn naam eer aan, want duidelijke communicatie is een must om te slagen.

Het spel wordt vanaf 2 spelers gespeeld: 1 diffuser en 1 bom’expert’ (oftewel: degene met de handleiding). De diffuser vertelt de expert welke modules de bom heeft en diens details, zodat de expert in de handleiding op kan zoeken hoe het ontmanteld moet worden. Dit kan leiden tot zeer stressvolle situaties, zeker als de communicatie niet helemaal vloeiend gaat en de klok afloopt.

KTANE is een van de weinige VR-games die wij zullen spelen zonder de Vive-controllers, omdat het spel deze niet ondersteunt maar wel zodanig interessant is, dat wij het gespeeld willen hebben in de serie. Het Idle Hands team lijkt met de eerste paar bommen weinig moeite te hebben, totdat er ingewikkeldere modules voorbijkomen, zoals één met Engelse homofonen. De besturing is handig, aangezien de bom gedraaid kan worden met de analoge stick op de controller. Nog handiger is dat dankzij de VR-bril de diffuser daadwerkelijk de enige is wie het scherm kan zien. Over het algemeen wordt dit spel als intens ervaren, maar is er veel potentieel in te zien. Onze teamleden hebben er veel lol aan gehad.

Kijk deze aflevering om erachter te komen of onze bomontmantelaars het overleven! Volgende week kan je kijken naar de episode Windlands.

By |2017-01-06T13:42:28+00:00December 4th, 2016|News|0 Comments