Episode 5 – Windlands

//Episode 5 – Windlands

Wij hopen dat jullie geen reisziekte hebben…

Windlands is een exploratiegame ontwikkeld door PsytecGames waarin de speler zich voort kan bewegen door middel van ‘grappling hooks’. Door deze haken aan touwen kan de speler van punt A naar punt B slingeren. Dat is ook wel nodig, want de wereld van Windlands bestaat uit allerlei kleine, zwevende eilandjes!

Onze eerste speler moest deze week na een kwartier stoppen, omdat de desoriëntatie tot een onzuiver gevoel in de maag leidde. Gelukkig konden we ook nog een speler regelen die wonder boven wonder ongedeerd bleef van de bewegingen in VR.

De meest duidelijke tekortkoming aan dit spel was het feit dat de speler niet naar links of rechts kon stappen met de besturing. In plaats daarvan moest de speler perse de kant opkijken waar hij heen wilde (‘sturen’ met zijn hoofd). Daarnaast viel de duidelijkheid van de levels nogal tegen. In het eerste halfuur van de sessie met de tweede speler is het eerste level achterstevoren gespeeld, omdat het na een fout in het begin niet duidelijk was waar de speler zich bevond.De slingerbeweging voelt niet zozeer realistisch, maar wel stevig en betrouwbaar aan. Hoewel dit meewerkt aan de vermindering van de bewegingsziekte, werkt de afwezigheid van andere physics hier weer tegen. Wanneer de speler ergens tegenaan botst, krijgt hij geen feedback, laat staan een sterkere wanneer de snelheid hoger was.

Wij zijn niet heel ver gekomen, maar de introductie tot het tweede level ziet er veelbelovend uit! Wij kijken nu al uit naar de volgende episode Fantastic Contraption!

By |2017-01-06T12:57:25+00:00December 3rd, 2016|News|0 Comments