Episode 6 – Fantastic Contraption

//Episode 6 – Fantastic Contraption

Enige Lego Technic-fans onder ons?

Waar zou ons innerlijke kind zijn zonder VR? Hij mag weer naar buiten komen om onbeschaamd uitvindsels te bouwen: er valt immers een doel te behalen! In Fantastic Contraption is het de bedoeling d.m.v. een beperkt aantal onderdelen een bal bij het uiteindelijke doel te krijgen. De bal moet meegenomen worden door de uitvinding en fysiek in het einddoel gelegd, gegooid of gereden worden. Hoe efficiënt of uitbundig de speler dat doet, mag diegene zelf weten. Daar ligt namelijk de meeste lol in.

Waar het spel absoluut in geslaagd is, is immersie: de spelers hebben geen oog gehad voor enige technische of mechanics-gerelateerde tekortkomingen. Er werd slechts focus gelegd op de mogelijkheden binnen het spel en bij het bouwen. Het feit dat niemand claustrofobisch of wagenziek is geworden, toont ook aan dat het spel zeer immersief is.

Waar de spelers allemaal van onder de indruk waren, was de manier waarop het menu bereikt kan worden: door het opzetten van een helm. Voor de speler betekent dit een naadloze overgang tussen scènes, wat het spel geen kans geeft om de vierde muur te breken.

Fantastic Contraption heeft veel rekening gehouden met de beperkte bewegingsvrijheid van de speler en stelt immersie voorop. Wij gaan zeker proberen wat we nog meer kunnen met een stel wielen en stokken!

By |2017-01-05T09:37:07+00:00December 2nd, 2016|News|0 Comments