Episode 7 – Selfie Tennis

//Episode 7 – Selfie Tennis

Grijp je beschermende kleding, mensen, want dit wordt gevaarlijk.

De titel Selfie Tennis spreekt voor zichzelf: je speelt tennis. Tegen jezelf. Echter is slechts het tennis kunnen spelen tegen jezelf niet genoeg om voldoening te halen uit de 20 euro die je eraan uitgeeft. De makers hebben hierop ingespeeld door er een aantal toeters en bellen aan te hangen. Zo is het mogelijk om jezelf te filmen tijdens het tennissen, de toeschouwers (met ballenhoofden) omver te gooien en hartenballonnetjes te laten ontploffen.Voor een tenniservaring zonder tennispartner komt het spel aardig in de buurt, ware het niet dat de speller bijna geen feedback krijgt voor het wegslaan van de bal. Echte tennissers hebben daar juist hun armen voor nodig: de immense kracht waarmee het racket de bal raakt. Simpel gezegd komt de kracht van de trillingen niet overeen met de kracht die je in het echte level nodig zou hebben om een bal zo ver te slaan als je in het spel doet. De bal raken is echter net zo lastig als op het echte veld.

Selfie Tennis berekent waar de bal heen gaat en teleporteert de speler daar waar het mogelijk zou moeten zijn voor de speler om de bal te raken. Echter raakt de speler door deze manoeuvre sterk gedesoriënteerd, erger dan in andere VR spellen, waardoor er constant iemand op moet letten of de persoon nog wel genoeg ruimte om zich heen heeft. Eén van onze spelers heeft hierdoor een blessure aan zijn hand opgelopen tijdens het spelen (vandaar de waarschuwing).

Al met al is Selfie Tennis vermakelijk, zeker bij gelegenheden als feestjes, waar men om de beurt kan proberen het record overspelen te behalen. Wij gaan ondertussen proberen de 25 te halen… Volgende week is het de beurt aan Catlateral Damge.

By |2017-01-06T13:00:29+00:00November 30th, 2016|News|0 Comments