Episode 8 – Catlateral Damage

//Episode 8 – Catlateral Damage

You have cat to be kitten me right meow! Een spel waarin je een kát kunt zijn?! IN VR?! Dat MOESTEN we proberen!

Catlateral Damage staat men toe in de huid te kruipen van hun favoriete huisdier. Ook bevestigt het spel het welbekende gerucht dat alle katten brutaal en destructief zijn: het is de bedoeling dat hij (binnen voorafbepaalde tijd) zoveel mogelijk objecten omstoot.

De originele desktopversie heeft een aantal leuke spelelementen om de retentiewaarde (hoe graag mensen het spel opnieuw willen spelen) te verhogen: collectibles, powerups en verschillende skins zijn daar een paar van. De VR-versie is echter helaas gestript van een aantal functionaliteiten. Niet alleen bemoeilijkt de besturing in VR (teleporteren) het behalen van het doel in objective mode, collectibles en powerups ontbreken volledig. Wij zijn ervan overtuigd dat als de besturing hetzelfde was geweest zoals in Windlands (lopen d.m.v. de touchpads), de objective mode in ieder geval haalbaar was. Waar in de desktopversie klokjes met extra tijd of speeltjes voor extra snelheid het spel nog eens vergemakkelijkten, wordt het in de VR-versie van het spel bijna onmogelijk gemaakt het doel van 120+ objecten te behalen.

Op technisch gebied heeft ons team twee dingen geleerd:

  •   Iets algemeens: een televisie moet zwaarder ‘aanvoelen’ dan een boek;
  •   Iets specifieks: 2D plaatjes die meebewegen met het hoofd van de speler zien er raar uit in 3D.

Ondanks de missende factoren heeft ons team zich toch aardig vermaakt met het spelen van Catlateral Damage. Even onbeschaamd alles in de kamer omver gooien werkt naar zeggen therapeutisch. Diep vanbinnen zijn we allemaal wel een beetje kat… Volgende week de finale van de episodes: Subnautica!

By |2017-01-06T13:47:50+00:00November 29th, 2016|News|0 Comments