Episode 9 – Subnautica [SEASON FINALE]

//Episode 9 – Subnautica [SEASON FINALE]

Om het seizoen af te sluiten, dompelen we ons onder in de wondere wateren van een andere planeet.
In Subnautica is de speler de enige overlevende van de crash van het gigantische moederschip op een planeet waar zelden land voorkomt. De enkele kameraden die net als de speler in reddingscapsules konden ontsnappen, hebben de val alsnog niet overleefd. Overal liggen brokstukken en het moederschip staat op ploffen. Wat nu?

Gezien de speler de eerste momenten na de crash hoort te besteden aan het verzamelen van de basisbenodigdheden (eten, onderdelen, etc.), verwachtten wij dat minimaal het eerste uur van het spel niet interessant zou zijn voor de kijker: het herhaaldelijke verzamelen van onderdelen en het opbouwen van een eerste basis staat reeds uitgelegd in vele YouTube-filmpjes. Wij kozen ervoor de speler te laten zien hoe het spel late-game indruk op ons maakt in virtual reality.

Het eerste wat ons opviel, was dat de User Interface niet compleet te zien was in VR. We hadden helaas geen tijd om uit te zoeken of dit op te lossen was door met de configuratie van het spel te experimenteren, maar duidelijk was wel dat het niet helemaal klopte: de radar was bijvoorbeeld buiten beeld en de meters moesten vanuit de ooghoek bekeken worden. Het spelen van Subnautica in VR voegt absoluut toe aan de beleving. De makers hadden bijvoorbeeld tijdens het maken van ‘The Reaper’ echt een angstaanjagend, levensbedreigend beest in gedachten, wat eigenlijk pas goed overkomt als de bek van zo’n monster jouw complete vizier in beslag neemt. Ook is het onderwater zwemmen in het donker een stuk angstaanjagender wanneer je geen licht om je heen hebt dan wanneer het alleen donker is op het computerscherm.

Ondanks de fantastische ervaring die Subnautica ons heeft gegeven, wordt de immersie toch nog af en toe verbroken omdat bepaalde acties niet goed renderen. Dit is echter zowel het geval voor binnen als buiten VR, gezien het een early access game betreft. Het valt dus te verwachten dat de game nog geoptimaliseerd wordt, ook voor VR. Wij kijken er in ieder geval zeer naar uit!

Bedankt voor het kijken en wellicht tot de volgende keer!

By |2017-01-05T09:39:32+00:00November 28th, 2016|News|0 Comments